
Satsa på närväxt och vildväxt.
Självklart ska vi välja närproducerat så ofta vi kan. Ekologiskt och rättvist producerat. Men ännu bättre, denna fantastiska årstid, är att välja det som växer i våra skogar.
Det är både nära och vilt.
Och vilt är gratis.
Åtminstone sådant jag är intresserad av: Nässlor, maskrosblad och harsyra.
Spanade efter nässlor i min lilla närskog. Valde idag, en solig dag eftersom det är mindre nitrin i nässlorna då. Fann lite här och där. Nu blir det, efter sköljning i minst tre vatten, nässelsoppa till middagens förrätt.
Hittade flera recept i Aftonbladet. Och ännu fler argument för att äta nässlor i nr 5 av HÄLSA. Ska definitivt spana efter nässelfrön när de blommar och blanda bland nyponen.
Nässlor är rena dunderkuren för trötta. Eller pigga som vill förbli pigga. Ska testa att göra pesto av nässlor.
Nässlor, olivolja, mandlar, vitlök och västerbottensost. Och kanske några maskrosblad.