01 november 2011

Intervjuad i radion

Är det sunt att leva hälsosamt? Det var en fråga som Kira Schröder på radio Vega ställde mig när vi tog en höstpromenad kring Härlanda Tjärn. Hon intervjuade mig för detta livsstilsprogrammet Svängrum som sänds för finlandssvenskarna. Lyssna här

Inne med infektion

Ska jag träna eller ej? Igår hade jag svårt att bestämma mig. I cykelväskan hade jag packat ner träningskläderna för att kunna åka direkt till Skatås och Solvikingarnas stuga. Men nacken värkte och lederna och sedan flera dagar är det som att något inte är helt okey i kroppen. En tung trötthet. - Ska jag träna, frågade jag vännen Marianne. Jag känner mig lite dålig. - Jag skulle aldrig göra det, sa Marianne. Jag har träffat en ung tjej som fått hjärtmuskelinflammation, sedan hon tränat med en infektion i kroppen. Hennes svar avgjorde saken. Jag cyklade hem, fortsatte med mitt renoverarprojekt av sängkammaren och avslutade dagen med en film i TV-soffan, fullt nöjd med mitt beslut.

30 oktober 2011

Inspiration ger motivation

Utan inspiration ingen motivation. Utan motivation ingen kondition. I morse fick jag inspiration när jag lyssnade på Kropp&själ om träning. Tycker att det är likadant varje oktober-november. Jag tappar motivationen att träna. Det är mörkt både på morgonen och kvällen. När ska jag springa? Är det bara att skaffa en pannlampa och ge sig ut? Eller satsa på annan träningsform? Gillar ju att vara utomhus. Vill fortsätta löpa. Av radioprogrammet denna mulna söndagsmorgon hörde jag andra som led av samma åkomma: motivationsbrist. Insåg att jag behöver ha ett träningsmål. Lärde mig av min marathon-upplevelse att jag måste vara väl förberedd till nästa tävling, vad det än är. Jag var inte tillräckligt vältränad inför Marathon. Åtminstone protesterade både mina knän och ena höften över det hårda underlaget. Det var väl ett tecken om något. Nu väntar Göteborgs-varvet i maj och sedan Vätternrundan i juni. Ska jag klara dessa utmaningar gäller att hålla motivationen levande. Modellen är att skaffa mig kontinuerlig inspiration. Läser nya boken Running Well. Nu behöver jag en likadan för att bli en god cyklist: Finns det någon som heter: Cykla bra?