16 april 2011

Are - en yogafantast


Läser det jag hittar på nätet om Are Waerland, till ett kapitel i den kommande boken Jakten på den fulländade hälsan.
Gläds åt denna bild som jag hittade på honom där han gör halasana i italienska Alessi där han bodde i flera år. Bilden är hämtad ur tidningen Hälsa.
Idag råder vurm för yoga, eftersom den är så hälsobringande för kropp och själ. Det visste Are redan för över sextio år sedan, då han införlivade den i sin vardagsmotion.
Läser att när han var som mest i ropet fanns kruska och waerlandtallrik på restaurangerna. Så lycklig jag vore om det var likadant idag.

15 april 2011

Vårtecken: Groddägg och maskrosorGrodägg i trädgårdens damm är ett säkert vårtecken. Ett annat är att maskrosbladen sticker upp. Självklart nyper jag några blad för att toppa middagens sallad med.
- Har ni skaffat kaniner, frågar granne när hon ser min skörd.
- Nej, vi är själva kaniner, svarar jag.
Nu tar jag nya tag när det gäller maten. Har tappat raw-fokus ett tag. Det är som de säger i ett inslag på Raw radio att den tillagade (kokta) maten är beroendeframkallande. Det är så mycket lättare att äta den och tillaga den, eftersom den är mer socialt accepterad. Även av kroppen.

13 april 2011

Gör din egen Omega 3-6 laddning

Fick ett tips från Torbjörn om att vi alla kan göra vår egen Omega 3-6 blandning. När han var i hälsokosten senast hittade han en tillskottsolja, som var populär bland kroppsbyggare på 80,talet. UDOs Choice, med Omega 3,6 och 9 i balans, men den kostar närmare 400 kr flaskan.
Ett alternativ är att blanda en egen variant för 50 kronor. Läs hur du gör på hans hemsida.
Såhär skriver Torbjörn:
"Jag har kört med denna blandning ringlad över mina rostade grönsaker sen ca nyår och idag när jag kolla trycket, så var det 116 / 63, inte så dåligt för en medelålders man.
Inga blodtrycksreglerande mediciner. Omega 3 fettsyrorna har en direkt blodtrycksreglerande effekt, men sen sänker de också på lång sikt."

12 april 2011

Löparlust och Raw food

Jag tror knappt det är sant när jag tittar ut genom fönstret från min plats på skrivarstolen på jobbet. Ute öser regnet ner. Det är en gråmulen dag, som knappt är värd att öppna ögonen för.
Men jag har redan varit ute och sprungit!
Hela åtta grusiga kilometer i ösregnet. Hela tiden under prat med Maria, min löparkompis. Hon är tillbaka med full träningslust och laddar för Varvet. Härligt.
Det är kul med sällskap. Det är inspirerande att vara två.
------------


Den som vill inspireras att äta mer grönt kan gå in på Raw Vegan radio, som Klas Nilsson tipsat mig om. Där finns massor av videoinslag och föredrag om varför det är så nyttigt att äta raw food. Det finns en vurm för raw food i landet.

11 april 2011

15 kilometer

Knöt skorna med dubbla knutar innan jag stack ut.
Och laddade de fyra flaskorna i midjebältet. En med grönt te, en med vatten och två med hemma gjord flädersaft. Två druvsockertabletter i fickan. Ambitionen var att springa längre än jag gjort hittills i år. I min fantasi minst femton kilometer.
De nya skorna är bländande vita och så lätta att jag knappt tänker på dem.
Den kuperade milen i Skatåsterrängen sög i benen, men jag höll lugnt tempo och segade envist på i uppförsbackarna. Efter en mil drack jag, tog en tablett och fortsatte på milen igen, men denna gång vek jag av genom skogen så att jag kom ut vid trapporna upp mot Västra långvattnet. Fin raksträcka att lubba hemåt på, sedan nerför och på slingriga stigar genom skogen se sista hundra metrarna innan hemmet. Knappt 15 kilometer. Och jag mådde prima.
Hemma blev det situps och armhävningar.
Såg på teve att Evy Palm alltid avslutade sina träningspass med sådant.
Det gör jag med.
Göteborgs-varvet! Here I come!