15 november 2010

Vet du vart du är på väg?

Vet du vart du är på väg?
Är det dit du vill?
Jag brukar fråga mig själv det åtminstone två gånger per år. En gång när det är dags för sommarledigt. Och så vid denna tid, eller ibland lite senare efter jul sådär.
Frågan väcker eftertanke och förhoppningsvis en ny plan.
Eftersom eftertanke kräver lite lugn och ro, brukar jag fundera över frågorna på ett trevligt fik där de serverar gott grönt te. En fin anteckningsbok och en blyertspenna är sällskap.
Så sitter jag där så länge som det behövs och rannsakar mig själv.
Hur ser mitt liv ut?
På vad lägger jag min kraft? Är det något jag saknar? Är det något jag behöver mer av?
Hur ska jag få in det?
Ibland har jag bett en vän om hjälp att lyssna på mina funderingar. Då kan det vara lättare att ta sina idéer och mål mer på allvar. Vi lyssnar på varandra. Efter ett halvår kollar vi: Vad hände. Gjorde du som du ville?
Nu är jag i ett mellanläge. Vet inte vart jag är på väg, eller om det är dit jag vill.
Ska boka in en träff med mig själv snart.

3 kommentarer:

Caroline sa...

De närmaste månaderna ska jag ska följa råden jag fick från min ayurvedaläkare som jag var hos idag.Smärre förändringar.Väldigt peppande att gå till henne istället för att läsa på egen hand.Nu kan jag känna mig trygg med de förändringar jag gör.Att de är de rätta.På andra områden borde man väl kanske också förnya sig men det känns inte lika roligt.Hälsan känns viktigast just nu...

Caroline sa...

Hur mycket lärde du dig om ayurveda när du var i Kerala?jag ska dämpa både vata och kapha.Mest vata eftersom det är vata tid och tiden efter förlossning alltid är vata. Det finns kvar mycket luft och rymd i livmodern :)Har fått örtolja från Kerala som ser ut att vara väldigt äkta och hemtillverkad.Luktar inte så gott, men det kan jag stå ut med. Den värmer både vata och kaphadoshan som ju är kall.Ska dricka varm mjölk med spiskummin eller gurkmeja på kvällen och undvika fil på morgonen och kvällen. Mycket kan man läsa sig till, men det är inte helt okomplicerat.Intressant är det i alla fall. Detta peppar mig nåt enormt...

Pia Vingros sa...

Jag lärde mig en del om mig själv när jag var hos min ayurveda läkare varje morgon på Hälsohemmet. Hon sa bland annat fortsätt rör dig (yoga) varje dag, det är bra för mig med känsliga leder. Själv är jag Pita Kaphaoch behöver nog oftast dämpa min Pita, genom att låta Kapha blomma och ge mig ro.
Kul om Ayurvedan hjälper dig, Efter förlossningen är alltid en tuff period i livet,