31 mars 2011

Hur ska man hinna allt?

Förstår inte hur jag ska hinna allt jag vill. Morgonen räcker inte till för både löpning, minst fem kilometer, yoga minst en timma, lugn frukost innan det är dags för cykelfärd till jobbet. Å var ska meditationen komma in?
Måste organisera min tillvaro litegrann. Och dra ner på mina ambitioner. Jag vill ha alla delarna, men måste korta ner passen eller välja bort något. Annars blir det som idag: Jag skippar allt. Tar bara min torrborstning innan duschen och frukosten.

Som morgonmänniska gillar jag morgonlöpningar och yogapassen innan frukost. Tycker det blir en underbar start på dagen, som gör mig pigg och glad hela dagen.
Men eftersom jag också gillar att ta det lugnt och läsa tidningarna till frukost, blir det magert producerat på jobbet innan lunch.
Ge mig en kvart om dagen, sa Arne Tammer för länge sedan. Det skulle räcka för att bygga upp en sund kropp. Nu vet vi att det behövs åtminstone trettio minuters rörelse, gärna utomhus varje dag. Och styrketräning.
Hur ska jag få denna matematik att gå ihop?
Under tiden tröstar jag mig med att mathållningen är en enkel del nuförtiden. Med Ares råd om en lätt frukost (fil och frukt), kruska till lunch och ett grönsaksmål med potatis till middag räcker det att jag låter min kreativitet flöda kring maten, annat än på helgerna. Det frigör tid.

2 kommentarer:

Caroline sa...

Hej Pia!du kanske kan löpträna på vardagarna och öva yoga och meditation på helgerna. När du hittat din meditationsmetod så kanske den blir lättare att integrera i vardagen. När man övat ett tag så behövs det kortare och kortare tid för att komma in i meditativt tillstånd. Vore det inte skönt med 25 min löpning och 5 minuter meditation på tomten eller verandan innan du går in och duschar.Naturen är till stor hjälp vid meditation.Lycka till!

Pia Vingros sa...

Låter som en underbar kombination med löpning och meditation. Kanske kan jag få in en kvarts yoga däremellan?Vi får se!