03 mars 2011

Meditera mera

Tänker varje dag att jag ska meditera, åtminstone på eftermiddagen. Men varje dag tycks glida mig ur händerna. En som lyckats införa meditation i sitt liv är Caroline, som hållit på i tio år.
Jag vill så gärna dela med mig av hennes inspirerande berättelse. Såhär skriver hon:
"Jag skulle behöva flera sidor om jag skulle beskriva vad det ger mig men om jag ska uttrycka mig kortfattat så reagerar jag inte reflexmässigt vilket är bra om man råkar i en konflikt, är mer balanserad och kan snabbt se saker ur flera synvinklar, njuter mer av vardagliga saker och har en annan känsla i kroppen när jag mediterar regelbundet ungefär som en endorfinkick efter ett motionspass, jag är i min mitt, centrerad och samlad. Det är svårt att hålla fast vid en daglig meditationsrutin så det är nästan nödvändigt att då och då meditera i grupp och gärna få inspiration av någon som mediterat kanske dubbelt så länge som en själv för att inse att det är värt besväret. Jag älskar att meditera i grupp och har svårare att hålla fast vid den dagliga rutinen hemma men det går och hellre 10 minuter eller t.o.m. 5 minuter än inget alls. /.../ Har använt många tekniker förutom att använda mantra. Mest har jag utövat raja yoga men även en del buddistiska tekniker. Inom raja yoga mediterar man med öppna ögon och en fördel med det är att det ska bli lättare och lättare att ha ett meditativt förhållningssätt i vardagen utanför "meditationsrummet". Bra meditationsmusik gör det väldigt mycket enklare och det kan vara bra att varva musik med perioder av tystnad. Jag lyssnar helst på Brahma Kumaris meditationscd. De är utövande yogis och skriver väldigt behaglig musik tycker jag."
Samma dag som Carolines kommentar kom fick jag ett mail med en inbjudan till en meditationskurs på Göteborgs Kundalinicenter. Vilken sammanträffande. Kanske en vink om att det är dags?
Kursen är upplagd som ett "smörgåsbord" av meditationstekniker där du bland annat får pröva buddhistiska, sufiska, chakra och Self-Inquiry-meditationer. Låter spännande!

2 kommentarer:

Caroline sa...

Låter som ett häftigt upplägg. Det verkar vara en riktigt rutinerad lärare och du kommer säkert hitta ditt alldeles egna sätt att meditera på efter det smakprovet!Tänk vilka höjder detta kommer ta dig till. Löpningen och meditationen förstärker nog varandra. Har börjat springa lite grann för att jag helt plötsligt fått så bra kondition.Tror att det beror på att jag gått ner i vikt efter graviditeten så min kondis egentligen är anpassad för en tyngre kropp.

Pia Vingros sa...

Tack Caroline. Jag berättar mer.