27 februari 2011

Vilodag med ansiktsmask och sång

Den som är väldigt aktiv måste också vila sig mycket.
Efter en intensiv träningsvecka, som avslutades med körevent från fredag till lördag eftermiddag behövs vila.
Söndagsmorgonen inleddes med sova-ut-sömn frampå förmiddagen. Efter tidningsläsning länge, en kort promenad (istället för löpning) väntade en tupplur med ansiktsmask.
Ansiktsmasken bestod av två matskedar kokosmjölk och två matskedar honung, som smälte samman i ett vattenbad. Rena rama antirynkmasken. Den skulle vara på minst 15 minuter. Men eftersom jag somnade så gott med den varma masken blev det närmare en timma. Sedan bad.
Klockan 16 var det dags för körövning inför kvällens konsert!
Latmasken pallrade sig iväg och levererade. Hemma väntade rostade rotsaker i ugn med tillbehör, lagade av tonåringarna.
Vilken vilodag!

2 kommentarer:

caroline sa...

Vilken naturlig ansiktsmask.Den måste jag prova. Har börjat tvätta håret med honung utblandat med lite varmt vatten och använder kokosfett som hårinpackning.Väldigt bra resultat.Håret blir blankt och det ser rent ut.Du frågade förut vad jag fick ut av den meditation som jag utövar.Tänkte tipsa dig om att det idag på Malous "Efter Tio"handlar bl.a. om meditationens effekter som du kanske kan se på datorn i efterhand.Jag skulle behöva flera sidor om jag skulle beskriva vad det ger mig men om jag ska uttrycka mig kortfattat så är reagerar jag inte reflexmässigt vilket är bra om man råkar i en konflikt,är mer balanserad och kan snabbt se saker ur flera synvinklar, njuter mer av vardagliga saker och har en annan känsla i kroppen när jag mediterar regelbundet ungefär som en endorfinkick efter ett motionspass, jag är i min mitt, centrerad och samlad.Det är svårt att hålla fast vid en daglig meditationsrutin så det är nästan nödvändigt att då och då meditera i grupp och gärna ha få inspiration av någon som mediterat kanske dubbelt så länge som en själv för att inse att det är värt besväret.Jag älskar att meditera i grupp och har svårare att hålla fast vid den dagliga rutinen hemma men det går och hellre 10 minuter eller t.o.m. 5 minuter än inget alls.Du som motionerar och sjunger i kör får nog den där avkopplingen ändå. De som jobbar för mycket och inte ägnar sig åt någon inåtvänd aktivitet eller inspirerande hobby har naturligtvis ännu mer att vinna på att meditera.Jag läser mycket andlig litteratur som är lättare att förstå när man har haft starka upplevelser av frid så det är ju också väldigt intressant!Har använt många tekniker förutom att använda mantra.Mest har jag utövat raja yoga men även en del buddistiska tekniker.Inom raja yoga mediterar man med öppna ögon och en fördel med det är att det ska bli lättare och lättare att ha ett meditativt förhållningssätt i vardagen utanför "meditationsrummet"Bra meditationsmusik gör det väldigt mycket enklare och det kan vara bra att varva musik med perioder av tystnad.JAg lyssnar helst på Brahma Kumaris meditationscd.De är utövande yogis och skriver väldigt behaglig musik tycker jag.

Pia Vingros sa...

Tack Caroline. Nu har du inspirerat mig att anmäla mig till en meditationskurs. Och att sätta mig på min meditationspall denna eftermiddag.Ska lyssna/se på programmet.