Nu har jag gjort det igen.
Försummat relation till min surdeg.
När den möglar i sin burk i skåpet ovanför kylskåpet är det ett tydligt tecken på att jag inte anser mig ha tid att baka.
Nu sörjer jag det.
Påsken närmar sig och Familjen ska samlas på ön. Klart jag ska ha Broder Maximilians fina surdegsbröd på bordet. Så hur ska jag göra?
Ringde fina surdegsbageriet Panetterian och frågade om de hade surdeg att sälja. Nix.
Har förstås redan kollat med kompisar, men i alla fall förutsätter det massa fix och cykling och jox som ingen av oss har tid för nu.
Skickar ut frågan på nätet. Snabb surdeg?
Och hamnar på Lotta Brinks blogg. Där använder hon avrunnen vassla och rågmjöl som bas för en snabb surdeg. Det ska jag pröva.
Snart ska jag bli en ordentlig människa som tar av surdegen när den är i fin form och torkar eller lägger i frysen så att jag har en klick när jag behöver få fart.
Under tiden bäddar jag min säng för utesovande. Det går snabbt att bädda en utesäng, jämfört med att skapa en fin surdegsgrund.
Sov djupt och tryggt i den vårkalla, friska luften i trädgården i natt.
Det är Vår!
1 kommentar:
Åh vad härligt det låter med utomhus-sovning i trädgården! Underbart!
Skicka en kommentar