14 september 2011

Boken född

Omslaget till boken är klart. Formgivaren är Tina Selander. Baksidestexten lyder: En nittonårig journalistvolontär har just fått diagnosen reumatism. Hon lever som om sjukdomen inte fanns. Mötet med en äldre kvinnlig konstnär förändrar allt. Handen som kvinnan sträcker fram för att hälsa är krokig och förvärkt. som i blixtbelysning ser den unga kvinnan sin framtid. "Bli vegetarian, uppmanar konstnären. Själv orkar jag inte ändra min mat, men du har en chans.Läs böcker av Are Waerland. Låt maten vara din medicin. Då kan du slippa mitt öde." Konstnärens råd blir början till ett livslångt äventyr. Strävan efter hälsa för henne till perioder av fasta, vandringar i Himalayas berg, till terapisoffan och zonterapeuten. Berättelsen landar där den började - hos Are Waerland. Som hustru, trött trebarnsmor och egenföretagare läser hon hans böcker med nya ögon och inleder en tid av helt vegetarisk kost, löpträning, sova-ute-perioder, yoga och meditation. I jakten på den fulländade hälsan förbättras allt - hälsan, arbetslusten, livsglädjen och relationen till nära och kära. ------------ Utöver berättelsen innehåller boken 108 frågor om hälsa vi ställer oss själva. Är det nyttigt att dricka kaffe? Vilken är bästa metoden att gå ner i vikt? Varför är det så viktigt att kunna slappna av? (och 105 frågor till) Sveriges främsta experter svarar.

5 kommentarer:

Caroline sa...

Omslaget ser jättefint ut!Ser så fram emot att få läsa den. Verkligen spännande!hoppas du fortsätter blogga länge till.

ÅsaGåsa sa...

spännande! den vill jag verkligen läsa!

Pia Vingros sa...

Ja, vad roligt att det låter lockande. Den kommer att finnas till försäljning på Bokmässan, men såklart också i bokhandlar och på nätet som Adlibris.

Andreas sa...

Hej hej
fick boken i min hand i morse, har ägnat dagen åt att sträckläsa den. Mycket ovanligt för att vara mig, kul att få veta mera om dig, och mycket underhållande läsning, som också manar till viss eftertanke.... det blev kruska till lunch i alla fall:).
Andreas

Pia Vingros sa...

Kul Andreas att lösningen manar till viss eftertanke.