20 februari 2010

Tveka inte - sätt igång bara

Tvekade inför att ge mig ut på skidor i den nyfallna snön. Dessutom var det bara en minusgrad. Kanske rena plaskvädret i spåren, om det alls fanns några spår.
Träffade grannen och min teknikcoach Eva i tvättstugan och yppade mina kval.
"Det är väl bara att ge sig ut", sa hon medan hon vek tvätten inför helgens Stockholmsresa.
Själv skulle hon ut på en miltur, innan tåget gick klockan 11.00.
Hennes självklara: ”Det är väl bara att ge sig ut” fick mig att snöra på mig pjäxorna.
Det gäller att inte börja tvivla. Eller låta latmasken segra.
Det är som yogaläraren Leela G Hansen sa till oss som gick ettårsutbildningen i Iyengaryoga: Tveka inte. Rulla ut mattan och sätt igång bara. Varje dag.
Ut i skogen blev jag förvånad när jag satte på skidorna och pulsklockan. Trots att klockan bara var 8 på morgonen hade någon kört upp ett spår. Ivrigt, snabbt och lite slarvigt då den skenade ner i diket ibland, men ändå ett spår. Längre bort där 8:an och milspåret delar sig vid Blacktjärn ledde ett spår tilltryckt av spårmaskin redigt in i skogen. Men jag tog det människoskapade spåret 8;an fram. Fast fort gick det inte. Ute på 8:ans raksträcka nedanför trapporna till Västra Långvattnet blev jag omsprungen av en löpare. En ung tjej. Hua. Tanten (jag) tappar farten när hon låter skogslugnet påverka farten.
Andra varvet tog jag maskinspåret in på milen. Det gick mycket snabbare. Kunde till och med få lite fart i nedförsbackarna mot Delsjön. Härligt.
Varm och lycklig landade jag vid min bänk vid foten av ”Himalyabackan”. 16 km i snöyra med nya spår på drygt 2 timmar. Fin start på dagen.
Varför tvekade jag någonsin?

3 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Det är enkelt att säga så när man väl gjort det, men ack så trögt det kan vara innan. Med såväl motionsrundor som yogapass. Trots att man vet att man mår jättebra efteråt! Vi är komplicerade, vi människor.

Helahälsan sa...

Du har helt rätt.
Fast idag undrar jag om jag ska pressa mig som jag gör. En förkylning lurar ännu i kroppen. Har bäddat ner mig i soffan på en fårskinnsfäll, dricker ingefärste med honung och hoppas på det bästa. Har du något mota-bort-förkylnings-tips?

Maria Björkman sa...

Nej, inget tips mer än det du redan gör; en dunderkur på pressad citron, ingefära, vitlök och honung. Hjälper inte det så är det kapitulation som gäller. Att kämpa emot brukar hjälpa föga.

Så GLAD jag blev att få se dig som min följare, du blev nummer 10. Hurra, och välkommen!