18 mars 2010

Grönt resten av livet?Aldrig!
Sa Ingert Maxon, när jag frågade om hon någonsin funderat på att överge sin gröna kost. Hon har levt hela sitt vuxna liv som vegetarian, efter Waerlands råd. Och den som ser henne kan inte annat än inspireras:
Snygg är hon. En 78-årig mormor och farmor, som tränar med vibrationsträning, går på gympa två gånger per vecka, dansar tre gånger i veckan och utstrålar sådan energi och livslust. Skype, spotify är självklart för henne som att håll sig uppdaterad om det senaste inom hälsoforskningen.
En sak är att göra som jag gör och undersöka om en kost passar och påverkar en på ett positivt sätt, några månader eller ett år.
En annan sak är att hålla sig till dessa levnadsregler resten av livet. Funderar över saken nu, när året börjar närma sig sitt slut. Hur ska jag göra efter 1 juli?

6 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Testa ett halvår till, kanske? Verkar inte som om du är riktigt färdig...?

Helahälsan sa...

Nej, jag är nog inte det. Vad får dig att tänka att jag inte är färdig förresten. Vore kul att veta, bara!

Caroline sa...

Så fräsch vill jag också se ut när jag är 78 år!Ser man någon i den åldern som har klara ögon och lyser av hälsa så är det alltid de som varit vegetarianer i hela sitt liv.Mitt hälsomål är att långsamt dra ner på kaffe och att vara ute och gå mera.Synd att det är så halt idag, men jag har ju broddar.

Helahälsan sa...

Håller med dig Caroline. Hon var verkligen inspirerande. Bara det att hon var så himla uppdaterad på datorer och vetenskapliga rön piggade upp mig.

Maria Björkman sa...

Så här Pia - det liksom bara "hörs" i dina kommentarer! Du är så skönt nyfiken fortfarande, prövande, frågande, funderande. Därför kan du ju inte sluta än på länge, förrän du vet precis hur allting är! Jag hejar på dig, stort!!

Helahälsan sa...

Tack Maria. Läste din kommentar många dagar senare, då jag verkligen behöver uppmuntran. Tack.