14 oktober 2010

Från fit for life till levande föda


Levande föda eller rawfrukost? Grötreceptet hämtat ur Raw-boken.
Efter en vecka med fruktfrukost, lämnar jag nu Fit for life-idéerna. Jag vande mig efter tre dagar vid att äta frukt till frukost. Tyckte att jag kände mig lätt i kroppen och knoppen av frukten.
Absolut något att prova då och då.
Tog lite rågbröd till frukost den åttonde dagen och kände skillnaden. Nu infann sig mättnaden. Lugnet. Tillfredsställelsen. Men också en viss lojhet.
Med den lätta frukosten känner jag mig mer på, mer alert.
Från rågmackan går jag nu in i nästa testfas av matförslag. Turen har kommit till levande föda, som är förvillande lik Raw.
Idag blev det bovetegröt. Alltså bovete blötlagda över natten, sköljda och mixade med två dadlar och vatten till grötliknande koncistens. På toppen ekologiskt äpple i stora bitar och kanel. Smaskens kan jag lova. Strödde över lite sesamfrön och linfrön också.

4 kommentarer:

Caroline sa...

Åh vad gott det ser ut!måste prova!

Pia Vingros (född Carlson) sa...

Ja, det är faktiskt gott, även om jag var tveksam först. Bovete är basiskt vilket är bra, eftersom vi oftast äter för mycket syrabildande mat.

Caroline sa...

Ja precis!Funderar på att beställa en bok som heter The pH Miracle: Balance Your Diet, Reclaim Your Health.Handlar just om vikten av att äta basiskt och tar även upp en del om hur man ska kombinera mat för bästa matsmältning.Den har fått 187 positiva recensioner på Amazon!

Pia Vingros (född Carlson) sa...

Den måste jag skaffa, tack för tipset Caroline.