21 augusti 2009

Vaccinera eller ej?

Vågar jag släppa iväg dottern på sydostasienresa innan hon fått svininfluensavaccin? Söker och letar efter information. Hittar en alternativ hållning med en helhetsdoktor som inte tycker man behöver vara så hysterisk och absolut vaccinera hela befolkningen. Inte minst för att vaccinet inte är färdigtestat och att man faktiskt kan få biverkningar av vacciner. Bättre satsa på handhygienen och gott immunförsvar! Ja, men vad fixar man det? Hur? Måste leta vidare.
Hittar Karin Bojs artikel i DN med slutsatsen att allt tyder på att svininfluensan är farligare än vaccinet. Hon tycker vi ska vaccinera oss av solidariska skäl, med de svagaste i samhället. Om alla vaccinerar sig riskerar inte så många bli sjuka. Men läkaren Annika Dahlqvist, som förespråkar lågkolhydratkost, tänker inte vaccinera sig. Hon litar till sitt goda immunförsvar och satsar på bra mat, D-vitamin och Omega 3-fettsyror.
Hittar naturläkaren Peter Wilhelmssons tips om hur man får ett gott immunförsvar: utöver goda hygienråd som att tvätta händer, inte kramas i influensatider... några andra råd: Ät mer av vitlök, vanlig lök, blåbär, mjölksyrat och fil. Mindre av socker. Ät gärna kosttillskott som: D-vitamin, B-vitamin, zink. Och sov.

2 kommentarer:

Cajsa sa...

YES! Jag gör allt det där som beskrivs i sista raderna. Ska verkligen försöka få vaccinet innan jag åker trots allt.

Helahälsan sa...

Bra tänkt.