27 september 2010

Back to yoga


Min kropp längtar efter yoga.
Har inte hunnit yoga varje dag nu när jag prioriterat löpningen. Men nu är det dags för förändring. För nystart behöver jag inspiration. Hittade den i Yoga för livet av Karin Björkegren Jones. Den är vacker och författaren talar vänligt och inspirerande till den som ännu inte insett yogans fördelar. Jag har gjort det för länge sedan, men ibland behövs något nytt för att ta nya tag. Här handlar det om att det aldrig är för sent att börja yoga. Yogan är särskilt bra i övergångsåldern, eftersom hormonella förändringar lindras med yoga.
Dessutom blir man smidigare och mer flexibel.
Mer flexibel behöver jag bli. Hann inte stretcha efter Lidingöloppet, vilket känns idag. Lårmusklerna är hårda och korta, liksom höftsträckarna. Efter morgonpasset, då jag gått efter Iyengarprogrammet för måndag känner jag att blodet strömmar där det var stopp nyss.
Hör på radio att Bill Clinton blivit vegetarian. Efter flera hjärtoperationer har han tagit steget. Ny forskning, har enligt vad han lärt sig, visat att grön kost till och med kan läka hjärtsjukdom. I USA erbjuds små morötter i särskilda apparater med slogan: ät dem som "junkfood". Kul.
Underbart: Det enkla vinner i längden. Back to basic: Vegetarisk mat, yoga och löpning. Som extraval musik....

3 kommentarer:

Anonym sa...

GRATTIS!
HUR LÅNG TID HAR DET TAGIT FÖR DIG ATT BLI SÅ BRA?
NÄR BÖRJADE DU SPRINGA?

Maria Björkman sa...

Den boken är verkligen jättefin, jag har också den att bläddra i då och då när jag vill yogainspireras!

Pia Vingros (född Carlson) sa...

Jag började springa lite försiktigt sommaren 2008, snart med det hemliga målet att klara Göteborgsvarvet våren 2009. Sedan dess har jag ökat min träningsdos gradvis. För mig har det varit viktigt att ha träningskompisar. Det blir så trist att träna ensam jämt. Nu har jag gått med i en löparklubb, Solvikingarna, för att lära mig mer och testa mina gränser. Lycka till,