05 oktober 2010

Frukt till frukost?


Hur många matstilar eller dieter har du prövat genom åren? Själv har jag prövat massor. Fånigt? Kanske. Men vem vill inte vara bra i magen, vara frisk och pigg och hålla vikten?
Nu letar jag fram alla gamla böcker och papper jag sparat och äter mig igenom dieterna. En per vecka.
Denna vecka är det Fit for life, från början av 80-talet som gäller. Harvey och Marilyn Diamond, lovade energi, rätt vikt och en mage i balans, bara vi åt mat med rätt sammansättning. Inget protein med kolhydrater. Och alltid frukt som ensamrätt. Himla komplicerat att inte få äta potatis och bönor och grönsaker. Eller en smörgås med ost. Minns att jag prövade ett tag, men lade av. Kanske för att en ny trend var på ingång?
Denna vecka blir det i alla fall ett nytt försök i min mathistoriska resa. Börjar med ett mål: Fruktfrukosten. Morgon är utrensningstid, enligt denna dietmodell inspirerad av "Natural hygiene"-förespråkarna i USA. Och då ska kroppen ha lättsmält föda som ger omedelbar energi för att inte utrensningen ska stoppas upp av tung svårsmält mat. Det fina är att man får äta hur mycket frukt som helst under förmiddagen.
Efter min volymiösa, smakrika och saftiga frukost packar jag med ett äpple, en mandarin och en banan ifall hungerdemonerna anfaller mig på jobbet.

2 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Jag minns "Fit for life", även jag trodde på den (i sådär tre veckor) då det begav sig! Kan se boken framför mig.

Pia Vingros (född Carlson) sa...

Vad var det som fick dig att sluta?