10 april 2010

Djupdykning i Ares böcker


Varför just Are, frågar många?
Hans främsta argument var att sjukdomar beror på livsföringsfel. Ändrar vi livsstilen upphör sjukdomarna.
Men det räcker inte för många av dem jag känner. De är redan okey. Har inga ”sjukdomar”, kanske lite problem med magen, lite huvudvärk då och då, en förkylning, nedstämdhet. Men det hör till livet. Andra har kroniska sjukdomar som en magsjukdom, en hudsjukdom, ledbesvär och då "är det bara så". Det är inget de kan göra åt och de går på sina årliga kontroller till doktorn och tar tabletterna de förskrivs. De accepterar situationen.
Kanske har de rätt. Upp och ner i hälsa och humör hör till livet.
Ändå vill jag fortfarande försöka att nå de höjder av strålande hälsa som Are utlovar i sina böcker. Jag är lyckligt lottad som är frisk och pigg. Ändå vill jag veta och förstå mer.
Har gjort en ny runda på Biomedicinska biblioteket i Göteborg igen. I magasinet finns trettio av hans femtio boktitlar. Jag betar av några åt gången, för att få fram essensen av hans lärdomar från ett liv av empiriska studier kring hälsa.

3 kommentarer:

Maria Björkman sa...

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: du är helt otrolig! Jag beundrar din målmedvetenhet och din energi att göra detta. Och jag följer det med intresse!

Helahälsan sa...

Tack Maria. Så roligt att veta att du finns där många mil bort och följer mina strävanden.Har förstått att vårtecknen är många hos dig?

Maria Björkman sa...

Ja, vårtecknen kommer som ett pärlband nu; lärka, tofsvipa, krokus, blåsippor... Lika förundrad varje år!