18 juni 2010

Hur ska jag få i mig allt?


Sedan Torbjörn bett mig skriva upp allt jag äter och uppmanat mig att se till att få en bra balans mellan kolhydrater, protein och grönt är jag mer noggrann. Men uj vilka mängder det blir.
Jag tuggar och tuggar, långt efter att övriga familjen slutat. Men så äter jag också bara råkost. Den är volymiös.
Vad är lagom mängd?

3 kommentarer:

Eva Birath sa...

Jag hade inte fixat det, o hade jag lyckats få ner allt det där, så hade jag fått en enormt uppsvälld mage … mättnadskänslan hade inte varat speciellt länge o suget efter mer kolhydrater hade satt in bara efter ett par timmar.

Min kost är raka motsatsen till din, jag äter nästan bara protein o fett, kolhydrater endast i form av lite grönsaker … jag mår jättebra

http://evabirath.blogg.se

Pia Vingros sa...

Hej Eva
Det är just det som är så spännande med mat. Vi behöver olika typ av mat beroende på vilken konstitution vi har. Synd bara att det finns en massa kulturella pålagor som "tvingar" oss in i den ena eller andra kosten. Vi borde lyssna till våra kroppar. Mår vi bra på en typ av kost, är det förmodligen bra för oss. Men det är viktigt vara uppmärksam på nyttan även på lång sikt. Både som vegetarian och carnevorian. Ha det gott Eva.

Anna sa...

Jag har också haft problem med mängden och gör ofta för mycket. Men det viktigaste är att lyssna på sin kropp, den vet vad den behöver och när den har fått sitt. Ät tills du blir mätt och kolla hur mycket som finns kvar på tallriken. Då vet du vad som är rätt mängd för nästa gång. Keep it up!